Acasă Stomatologie Tratamentul stomatologic al canalelor radiculare – ce presupune si cand este necesar?

Tratamentul stomatologic al canalelor radiculare – ce presupune si cand este necesar?

Cand dintele este grav afectat, tratamentul canalului radicular il poate salva de la extractie

tratament endodontic

Orice inflamatie a radacinii dintelui are nevoie de un tratament dentar imediat. Un tratament endodontic la microscop poate trata zonele interioare ale dintilor bolnavi cu ajutorul obturatiei canalelor. Medicii stomatologi si specialisti cu experienta in endodontie folosesc tehnici speciale pentru a trata infectiile fara recidive.

Obturarea canalului radicular reprezinta o proedura dentara in care tesutul inflamat este eliminat din canalele radiculare care sunt inchise prin obturare. Se recomanda pregatirea si curatarea minutioasa a canalelor in maimulte etape, acele masuri fiind efectuate in mai multe sesiuni.

Cand este necesar tratamentul canalelor radiculare si ce se intampla in timpul acestui tratament?

Tratamentul canalelor radiculare este necesar daca tesutul dintilor s-a inflamat din cauza cariilor dentare, a obturatiilor defecte sau ranilor. In aceste situatii, tesutul dintilor trebuie indepartat daca este bolnav si zona afectata curatata si dezinfectata cu atentie pentru ca patrunderea bacteriilor si germenilor pana la varful canalelor poate provoca dureri severe si chiar reactii sensibile la alimente calde sau reci. In cazul in care dintele afectat nu este tratat, poate fi pierdut si supus extractiei.

In timpul tratamentului canalului radicular, o procedura obligatorie daca nervul este mort sau infectat, pacientul nu simte durere sau disconfort. Medicul endodont este responsabil cu evaluarea simptomelor inainte de a purcede la aceasta procedura, pentru a examina dintii si a constata simptomele existente si bolile anterioare. Inainte de tratamentul propriu-zis, se discuta toate etapele, riscurile, se expune necesitatea radiografiei dentare si necesitatea tratamentului.

In cazul tratamentului canalului radicular, se aplica anestezia locala, care este inevitabila, eliminand durerea, micsorand receptivitatea la actiunile mecanice si pacientul se simte mai in siguranta.

Cand dintele este grav afectat, tratamentul canalului radicular il poate salva de la extractie. Concret, aceasta procedura nu este dureroasa, este extrem de eficienta si necesara, folosind mijloace moderne si chiar un microscop de inalta performanta si tehnica.

Un tratament endodontic efectuat la timp inseamna economie de bani, de timp si de nervi, precum si o sanatate orala de invidiat.