Acasă Stomatologie Preventia si tratamentul retractiei gingivale. Evita extractii dentare

Preventia si tratamentul retractiei gingivale. Evita extractii dentare

Medicii specialisti ai clinicii de stomatologie sector 6 Plaza Dent atentioneaza ca, daca nu este tratata la timp, retractia gingivala poate sa atace tesuturile de sustinere si structurile osoase ale dintilor, determinand chiar pierderea lor.

stomatologie sector 6

Unul din cele mai alarmante simptome cu care se pot confrunta pacientii cabinetului stomatologic Plazadent.ro este retractia gingivala, unul din principalele motive pentru care medicii recomanda extractii dentare si pentru care este nevoie de interventii precum inserarea unui implant dentar, realizarea unei punti dentare sau a unei placi dentare.

Cum poate fi prevenita necesitatea unei extractii dentare prin monitorizarea sanatatii orale a pacientilor si prevenirea retractiei gingivale

Retractia gingivala este procesul prin care tesutul gingival se indeparteaza de dinte si ii expune radacina, formand goluri in care se acumuleaza bacteriile care aduc atatea boli. Medicii specialisti ai clinicii de stomatologie sector 6 Plaza Dent atentioneaza ca, daca nu este tratata la timp, retractia gingivala poate sa atace tesuturile de sustinere si structurile osoase ale dintilor, determinand chiar pierderea lor.

Printre cele mai des intalnite simptome ale retractiei gingivale sunt incluse sensibilitatea la cald, rece sau la acid, respiratia urat mirositoare, precum si gingiile umflate si rosii, gustul neplacut in gura si aspectul estetic neplacut. Metodele moderne de prevenire si de tratare ale acestor afectiuni au determinat ca pacientii sa fie salvati de la necesitatea unei extractii dentare prin simpla prezentare in cadrul unui cabinet de specialitate.

Este foarte important ca in tratarea retractiei gingivale sa se stabileasca factorii ce contribuie la aparitia ei, astfel incat sa fie diminuati si eliminati. Spre exemplu, pacientul poate sa ia el insusi niste masuri in acest sens si sa previna retractia gingivala prin stoparea fumatului, prin imbunatatirea obiceiurilor de igiena orala si prin vizitele cat mai dese facute la cabinetul stomatologic.

Pentru a stopa evolutia parodontozei, care se manifesta prin retractii gingivale severe, este necesar un tratament complex si de lunga durata, ca si in cazul oricarei alte boli cronice. Metoda de tratament este stabilita de medicul specialist parodontolog in functie de gravitatea fiecarui caz in parte.

Extractii dentare | stomatologie sector 6 | Plazadent.ro

extractii dentare

Este foarte important ca pacientii sa isi corecteze tehnica de periaj si sa urmeze sfaturile specialistilor care ii vor indruma in ceea ce priveste ingrijirea dintilor si a gingiilor. Se pune accent si pe protejarea dintilor de bruxism si pe tratamentul ortodontic efectuat de catre specialisti intr-un cabinet medical precum Plaza Dent.

Retractia gingivala poate avea loc intr-un ritm foarte lent sau, dimpotriva, intr-un ritm foarte alert, pe o perioada ce cativa ani si poate fi destul de dificil de observat de catre pacient, de aceea prezentarea la controalele medicale periodice este necesara.