Acasă Stomatologie Estetica dentara, o amenintare pentru sanatatea orala?

Estetica dentara, o amenintare pentru sanatatea orala?

Estetica dentara

Foarte multi dintre pacientii care trec pragul unui cabinet stomatologic apeleaza la aceste servicii din considerente estetice. Totusi, medicii stomatologi avertizeaza asupra tuturor exceselor pe care aceaste proceduri de estetica dentara le poate presupune, mai ales daca astfel o astfel de „ingrijire” este acordata in afara cabinetelor stomatologice.

Cand dorinta de a obtine dintii perfectii este foarte mare, poate deveni obsesie?

Pe langa ingrijirea pe care o ofera pacientilor lor, medicii stomatologi au si rolul de a informara pacientii cu privire la procedurile si tratamentele stomatologice. Acestia le reamintesc regulat pacientilor fie bunele obiceiuri de adoptat pentru spalatul pe dinti, fie pentru a avertiza asupra pericolelor pe care le pot reprezenta anumite practici.

De asemenea, medicii stomatologi au reusit sa evidentieze efectele negative pe care le-ar putea reprezenta procedurile estetice, ca de exemplu un piercing pe limba. Mai recent, breasla s-a mobilizat pentru a trage un semnal de alarma cu privire la pilirea dentara.

Aceasta procedura este realizata mai ales in tratamentele de infrumusetare a danturii cu fatete dentare. Intr-adevar, tot mai multi tineri apeleaza la acestea pentru a putea obtine un „zambet perfect”, chiar daca procedura nu este lipsita de riscuri.

Medicul stomatolog nu poate pili dintii unui pacient daca acesta din urma este sanatos, aceasta operatie fiind rezervata unor situatii bine definite (se vorbeste mai precis de slefuire, cand se evoca ingrijirea practicata de chirurg-stomatolog). La fel ca si albirea dintilor, toate aceste preocupari ale generatiilor tinere au scopuri pur estetice, motiv pentru care se doreste sa se sublinieze faptul ca anumite alegeri facute in tinerete pot avea consecinte grave ani, chiar decenii mai tarziu.

Bijuterii dentare, atunci cand strasurile sau diamantele se ataseaza de dinti

Desi cabinetele stomatologice pot oferi servicii de stomatologie estetica, dupa cum este si cazul atasarea bijuteriilor dentare, multi tineri apeleaza la astfel de servicii oferite de amatori, unde siguranta este incerta.

Tocmai de aceea, medicii dentisti duc campanii de informare, atat in ceea ce priveste igiena orala, cat si nevoia de a merge periodic la un consult stomatologic. In acest fel pot fi prevenite sau tratate din stadii incipiente toate problemele dentare, care vor afecta aspectul estetic al danturii.