Acasă Stomatologie Ce tratamente stomatologice sunt potrivite pentru abcesul dentar?

Ce tratamente stomatologice sunt potrivite pentru abcesul dentar?

Cei ce sufera de un abces dentar trebuie sa ajunga cat mai repede la o clinica stomatologica, cum ar fi Plaza Dent, clinica stomatologica din sector 6.

clinica stomatologica din sector 6

Un abces dentar este, de fapt, o colectie de puroi care se poate forma in interiorul dintilor, in gingii sau in osul care tine dintii in pozitie. Este cauzata de o infectie bacteriana si necesita tratamente stomatologice urgente.

Un abces la capatul unui dinte se numeste abces periapical. Un abces pe gingie se numeste abces parodontal. Abcesele dentare pot fi destul de dureroase, dar nu este o regula. In orice caz, acestea trebuie examinate de un dentist.

Cei ce sufera de un abces dentar trebuie sa ajunga cat mai repede la o clinica stomatologica, cum ar fi Plaza Dent, clinica stomatologica din sector 6.

Un abces periapical al dintilor apare atunci cand bacteriile invadeaza pulpa dentara, cea mai profunda parte a dintelui, care contine vase de sange, nervi si tesut conjunctiv. Bacteriile intra printr-o carie sau o fisura a dintelui si se raspandesc la radacina. Infectia bacteriana poate provoca umflaturi si inflamatii la varful radacinii.

Tratamente stomatologice pentru abcesul dentar

Indepartarea infectiei si drenarea puroiului sunt doua tratamente stomatologice eficiente in tratarea abcesului dentar. In functie de localizarea abcesului si de gravitatea infectiei, posibilele tratamente includ:

  • tratamentul canalului radicular: o procedura de indepartare a abcesului din radacina unui dinte afectat inainte de umplere si sigilare;
  • indepartarea dintelui afectat (extractie): acest lucru poate fi necesar daca tratamentul canalului radicular nu este posibil;
  • incizie si drenaj: in cazul in care se face o mica taietura (incizie) in gingie pentru a scurge abcesul (aceasta este de obicei doar o solutie temporara si poate fi necesar un tratament suplimentar).

In general, anestezia locala va fi utilizata pentru amortirea locului in care se lucreaza cand se folosesc aceste proceduri. Operatiile mai extinse pot fi efectuate sub anestezie generala.

Tratamente stomatologice | clinica stomatologica din sector 6 | PlazaDent.ro

tratamente stomatologice

Un abces dentar nu dispare fara tratament. Daca lichidul nu este drenat din abces, infectia se poate raspandi in maxilar si in alte zone ale capului si gatului. Este important ca sistemul imunitar sa nu fie slabit, altfel riscul unei infectii generalizate creste si mai mult. Pentru mai multe detalii, site-ul PlazaDent.ro sta la dispozitia tuturor.