Acasă Stomatologie Solutii de protectie a dintilor de clorul din piscine

Solutii de protectie a dintilor de clorul din piscine

Pe site-ul www.stomatologiecopiisector3.ro veti gasi detalii despre o stomatologie pentru copii, loc in care cei mici au parte de cele mai bune conditii si tratamente dentare!

cabinet stomatologic pentru copii

O baie in piscina este o modalitate excelenta de relaxare si distractie, mai ales pentru copii. Multi parinti isi duc copiii la piscina saptamanal, iar in timpul verii piscina face parte din rutina oricarei familii cu copii, tocmai datorita faptului ca este o modalitate extraordinara de petrecere a timpului liber. Cu toate acestea, stiati ca a petrece prea mult timp in apa clorinata poate avea un impact negativ asupra sanatatii zambetului dumneavoastra si a copiilor?

Clorul este utilizat in mod obisnuit in apa deoarece este un agent antimicrobian. Ajuta la mentinerea in siguranta a bacteriilor daunatoare prezente in apa de baut dar, de asemenea, pastraza piscinele curate si fara depuneri de alge. Cu toate acestea, atunci cand clorul este adaugat in apa, afecteaza pH-ul acesteia.

Echilibrul pH-ului este dat de aciditatea sau alcalinitatea apei. Desi este nevoie de un pH extrem de scazut de 5.5 pentru a dizolva efectiv un dinte, piscinele care nu sunt corespunzator clorinate sau expunerea frecventa la diverse substante chimice de tratare a apei, pot avea un impact negativ asupra sanatatii dintilor.

O piscina mentinuta corespunzator trebuie sa aiba u pH echilibrat intre 7.2 si 7.8. Atunci cand echilibrul pH-ului unei piscine nu este intretinut corespunzator sau daca o persoana sau un copil inoata sase sau mai multe ore pe saptamana, este posibil sa ii fie afectat zambetul. Daca credeti ca smaltul dintilor este afectat, verificati urmatoarele simptome: sensibilitatea extrema a dintilor, pete inchise la culoare pe suprafata dintilor, transparenta dintilor pornind de la marginile exterioare ale acestora.

Daca intentionati sa petreceti mai mult timp la piscina sau daca deja faceti acest lucru, nu asteptati pana cand dintii vor fi deteriorati pentru a actiona. Repararea va fi mult mai dificila si costisitoare decat prevenirea. In timp ce sunteti in apa incercati sa ii incurajati pe copii sa tina cat mai mult gura inchisa. Multi stomatologi recomanda, de asemenea, tratamentul de sigilare a dintilor la inceputul sezonului cald. Acest lucru va ajuta la pastrarea lor in siguranta.

Pe site-ul www.stomatologiecopiisector3.ro veti gasi detalii despre o stomatologie pentru copii,  cele mai bune conditii si tratamente dentare pentru copii

stomatologie pentru copii

In ultimul timp, tot mai multi proprietari de piscina au inceput sa foloseasca igienizarea apei cu UV, deci se foloseste si mai putin clor sau chiar deloc. Cautati piscina potrivita nevoilor dumneavoastra si lasati copiii sa se bucure de apa, de inot si de beneficiile sale.

Cu toate acestea, nu uitati de dinti, ci vizitati un cabinet stomatologic pentru copii pentru a verifica daca dintii sunt perfect sanatosi. Pe site-ul www.stomatologiecopiisector3.ro veti gasi detalii despre o stomatologie pentru copii, metode de protectie a dintilor, locul in care cei mici au parte de cele mai bune conditii si tratamente dentare!