Acasă Stomatologie Aditia de gingie – cand este necesara?

Aditia de gingie – cand este necesara?

cauze retractia gingivala

Ingrijirea gingiilor este o parte foarte importanta a sanatatii bucale, de aceea medicii stomatologi acorda o atentie deosebita in aceasta directie. Gingia este suportul dintilor, alaturi de oasele maxilare, iar o imbolnavire a gingiilor poate duce la gingivita sau chiar la parodontoza si in final la pierderea dintilor.

Pacientii care isi doresc dinti frumosi si sanatosi trebuie sa se ingrijeasca de sanatatea lor orala si sa mearga la medic pentru o parere avizata in acest sens.

Un zambet frumos include gingii sanatoase si frumoase

Pentru a crea o armonie estetica, pentru ca dintii sa arate impecabil, sanatatea gingiilor este foarte importanta. Nu doar dintii trebuie sa arate bine, ci si gingiile.

Din pacate, nu multi pacienti pun accent pe acest aspect si cei ce se confrunta la nivel gingival cu probleme, cea mai comuna fiind retractia gingivala, si au nevoie de interventii chirurgicale pentru a corecta aspectul gingiei, nu merg la medic.

Daca nu exista probleme la nivel dentar, pacientii considera ca nu exista niciun fel de probleme, dar un volum foarte slab al gingiei este foarte important de tratat.

Pentru ca gingiile nu se regenereaza si nici nu se trateaza de la sine, fara ajutor, singura solutie pentru recastigarea sanatatii orale si pentru a evita complicatiile fiind apelarea la medicii specialisti.

Cauzele retractiei gingivale

Retractia gingivala se datoreaza unei serii de factori ce includ:

  • acumularea de bacterii si tartru dentar, datorita igienei orale precare. Cand placa incepe sa se solidifice, este important ca pacientii sa mearga la medic si sa actioneze pentru a inversa situatia inainte de a declansa alte probleme ce afecteaza sanatatea bucala.

Cand gingiile incep sa se umfle si sa sangereze din cauza agentilor patogeni, se dezvolta gingivita si parodontoza;

  • gingivita este principala cauza a retractiei gingivale, ce consta in inflamata gingiei in jurul dintelui din cauza acumularii de resturi alimentare sau a placii bacteriene;
  • parodontoza, o alta cauza a retractiei gingivale care, in cazuri avansate, poate provoca pierderea dintelui;
  • fumatul, o alta cauza a retractiei gingivale, tutunul afectand tesuturile moi ale gurii;
  • aliemntatia nesanatoasa, bogata in produse acide, cum ar fi citricele;
  • periajul neadecvat puternic si agresiv;
  • folosirea unei periute de dinti cu peri duri.