Acasă Stomatologie Invisalign – pretul unui zambet frumos care chiar merita!

Invisalign – pretul unui zambet frumos care chiar merita!

Invisalign, a devenit un subiect foarte popular si din ce in ce mai multe persoane prefera aceasta metoda de tratament ortodontic in locul aparatului dentar clasic.

aparate dentare

In ultimii ani, Invisalign, a devenit un subiect foarte popular si din ce in ce mai multe persoane prefera aceasta metoda de tratament ortodontic in locul aparatului dentar clasic.

Ce este Invisalign?

Este o metoda eficienta pentru indreptarea dintilor. Invisalign foloseste aliniatori detasabili aproape invizibili, care nu contin metale si sunt realizati in intregime pe modelul dintilor pacientului.

Modul in care functioneaza Invisalign este prin miscarea treptata a dintilor. Aceasta inseamna ca pacientul va trebui sa schimbe aliniatorii periodic in timpul tratamentului cu Invisalign.

Acest lucru se intampla de obicei la aproximativ 2 saptamani, dar medicul ortodont va instrui in mod specific pacientul.

Cum sa obtii rezultate eficiente cu Invisalign?

Spre deosebire de aparatele dentare clasice, care sunt atasate de dinti, aparatele dentare Invisalign sunt detasabile. Adica se pot pune si scoate oricand se doreste. Deci, in timpul mesei, periajului dintilor sau folosirii atei dentare, aparatul Invisalign se poate scoate si apoi pune la loc.

Astfel pacientii isi pot permite sa se bucure de tot felul de alimente si bauturi fara sa-si faca griji cu privire la deteriorarea sau slabirea aparatului dentar – asa cum se intampla cu cel clasic.

Insa mobilitatea aparatului Invisalign are un dezavantaj – daca nu este purtat suficient de mult in timpul zilei, nu se vor obtine rezultate eficiente. Pentru a se vedea efectul tratamentului cu Invisalign, pacientul trebuie sa stea cu el cel putin 22 de ore pe zi, 20 de ore fiind minimul absolut.

Cand se poate incepe tratamentul cu Invisalign?

Orice adult, dupa consultarea unui medic ortodont si determinat ca candidat potrivit, poate fi supus unui tratament cu aliniatori Invisalign.

Aceasta este o clarificare importanta deoarece, desi Invisalign este potrivit pentru majoritatea pacientilor, exista cazuri care necesita un tratament si o abordare ortodontica diferita.

La copiii care au probleme cu pozitia dintilor, aceste aparate dentare pot fi folosite ca tratament. Varsta recomandata pentru ei nu trebuie sa fie mai mica de 6 ani.

Abordarea problemelor din prima copilarie permite ortodontilor sa dezvolte un plan de tratament eficient cu aliniatori Invisalign.