Acasă Stomatologie Ingrijirea implantului dentar pentru prelungirea duratei sale de viata

Ingrijirea implantului dentar pentru prelungirea duratei sale de viata

Cu implanturi dentare de calitate va poate ajuta echipa de implantologi experimentati de la clinica stomatologica din sector 3, Dental Crown Health

clinica stomatologica din sector 3

Odata ce ati luat decizia de a inlocui unul sau mai multi dinti pierduti cu ajutorul unui implant dentar, cu siguranta incantarea este la cote maxime. La urma urmei, nimic, oricat de greu ar fi, nu poate fi mai rau decat lipsa dintilor.

Cu siguranta stiti deja ca implanturile dentare reprezinta o optiune excelenta pentru inlocuirea dintilor lipsa. Dar ele sunt, de asemenea, o investitie importanta. Toti pacientii se intreaba cat vor dura implanturile, dar isi doresc sa stie si ce pot face pentru a prelungi durata de viata a implanturilor dentare. Iata cateva informatii in acest sens!

Un implant dentar este, in esentia, un surub din titan sau, mai nou, din zirconiu, care este plasat in osul maxilar printr-o procedura chirurgicala. Timp de cateva luni de la plasare, implantul se integreaza in maxilar, astfel incat devine permanent si sigur. Partea superioara si vizibila a implantului este o coroana dentara. Aceasta seamana mult cu un dinte natural si chiar functioneaza ca acesta.

Ingrijirea implantului dentar nu este cu mult diferita de ingrijirea dintilor naturali. Periajul si utilizarea atei dentare, dar si a unui dezinfectant precum apa de gura, sunt suficiente. De asemenea, nu ar trebui sa omiteti vizitele anuale la medicul stomatolog, care poate aplica o curatare dentara profesionala, insa mai mult decat atat, va examina implanturile pentru a se asigura ca totul este in regula din punct de vedere structural.

Cu toate ca implanturile dentare nu vor dezvolta carii la fel ca dintii naturali, este important sa pastrati gingiile sanatoase pentru a putea evita infectiile cu succes. Multe dintre obiceiuri pot afecta dintii naturali si vor face acelasi lucru si cu implantul dentar. Este indicata evitarea consumului sau mai degraba a utilizarii dintilor pentru a sparge alimente tari precum bomboanele, nucile sau coaja prea coapta a painii.

Implanturi dentare de calitate la cele mai bune preturi | dentalcrownhealth.ro

implanturi dentare

Cu grija adecvata, implanturile pot dura mai mult ani, chiar si o viata, totul e sa fiti constant in ingrijirea lor, in vizitele la stomatolog si in alimentatia sanatoasa. Cu implanturi dentare de calitate va poate ajuta echipa de implantologi experimentati de la clinica stomatologica din sector 3, Dental Crown Health. Site-ul dentalcrownhealth.ro este o resursa importanta de informatii, folositi-o cu incredere!