Acasă Stomatologie Planuri de economii dentare

Planuri de economii dentare

In ziua de astazi, cei mai multi oameni care viziteaza medicul, fie ca este vorba de o examinare de rutina sau de o procedura majora, se asteapta ca asigurarea lor de sanatate sa acopere o mare parte din cheltuieli.

plan de economii

In ziua de astazi, cei mai multi oameni care viziteaza medicul, fie ca este vorba de o examinare de rutina sau de o procedura majora, se asteapta ca asigurarea lor de sanatate sa acopere o mare parte din cheltuieli. Multi primesc acoperire prin intermediul unui angajator, dar cand vine vorba despre o intalnire cu stomatologul, povestea este diferita. Cei care au asigurare dentara, gasesc adesea ca nu functioneaza la fel de bine ca asigurarile medicale. De exmplu, acoperirea dentara implica frecvent o limita anuala a beneficiilor si perioade lungi de asteptare pentru anumite proceduri.

Cum functioneaza aceste planuri?

Formele traditionale de asigurare sunt concepute astfel incat sa combine riscurile unui numar mare de persoane si sa plateasca pentru cheltuieli neprevazute, cum ar fi incendiile sau accidentele auto. Dar costurile dentare nu sunt la fel de neasteptate, de fapt sunt destul de previzibile in timp, iar furnizorii de asigurari au o idee buna despre ceea ce inseamna asta. Acesta este motivul pentru care multe planuri de asigurare dentara ofera o acoperire buna pentru examinarile semi-anuale, dar limiteaza beneficiile, fara rambursarea anumitor proceduri, cum ar fi implanturile dentare sau tratamentele cosmetice.

Beneficiile planurilor de economii

Unul dintre avantajele majore ale planurilor de economisire este eliminarea perioadelor de asteptare. Astfel, in momentul in care urmeaza o interventie stomatologica se poate alege adoptarea unui asemenea plan, iar in urma acestuia, o reducere a tarifului standard oferit de medicului dentist. Un plan tipic de economii dentare poate reduce preturile pana la 60% la diferite proceduri, cu o medie de economii de 25-40%. Alti factori care vor afecta costul ingrijirii dentare includ regiunea in care se locuieste si implicarea altor companii din afara, precum laboratoare dentare sau furnizori, in tratament.

Un alt mod de salvare a banilor destinati procedurilor stomatologice ar fi controalele de rutina si de curatare profesionala efectuate periodic. Aceste controale preventive se numara printre cele mai bune valori ale ingrijirii dentare si pot contribui la mentinerea problemelor dentare minore care pot deveni probleme majore atat pentru sanatate, cat si pentru buget.