Acasă Stomatologie Maselele de minte – o problema stomatologica dureroasa

Maselele de minte – o problema stomatologica dureroasa

Maselele de minte apar cu precadere dupa varsta de 20-25 de ani si cauzeaza reale dureri pacientilor

Maselele de minte apar cu precadere dupa varsta de 20-25 de ani si cauzeaza reale dureri pacientilor. Mai mult decat atat, acestea pot da nastere unor probleme stomatologice, probleme care trebuie rezolvate cat mai repede posibil in cabinetul medicului.

Exista 4 masele de minte, pozitionate in spatele maxilarului astfel incat sunt foarte greu de curatat si de intretinut.

Tartrul se depune foarte repede, iar resturile de mancare sunt dificil de indepartat ceea ce duce la aparitia unui miros neplacut. Situatia este deranjanta fapt pentru care o vizita la cabinetul medicului stomatolog este cea mai indicata solutie.

In plus, spatiul pe care il au aceste masele pentru a se dezvolta este unul extrem de limitat ceea ce inseamna ca se vor impinge in ceilalti dinti si vor provoca adevarate stricaciuni.

Aspectul estetic poate avea de suferit si nimeni nu isi doreste acest lucru. Exista situatii cand maseaua de minte nu poate iesi, ramane in os astfel incat durerile resimtite sunt imposibil de suportat.

Orice medic stomatolog recomanda extractia maselelor de minte pentru a evita pe viitor aparitia oricaror altor probleme. Interventia se va realiza sub anestezie locala, iar procedura este una relativ simpla. In functie de gradul de eruptie si de pozitionarea maselei, medicul poate recurge inclusiv la o minima interventie chirurgicala.

Pacientul va resimti un discomfort crescut timp de cateva zile, perioada in care medicul poate recomanda un antibiotic pentru evitarea aparitiei infectiilor.

In plus, acesta trebuie sa revina in cabinet pentru scoaterea firelor dupa aproximativ 7 zile, insa beneficiile pe termen lung sunt nenumarate.

De asemenea, exista cateva contraindicatii, cel putin in primele zile: se recomanda evitarea produselor lactate, alcoolului, dar si a tutunului pentru cel putin 48 de ore.

Insa inainte de orice interventie, se recomanda efectuarea unei radiografii panoramice astfel incat medicul sa stie exact cu ce se confrunta. In general, costurile unei astfel de interventii difera in functie de cabinet, insa investitia este una minima avand in vedere durerile pe care maseaua de minte le poate produce.