Sedarea orala permite pacientilor sa isi relaxeze atat mintea, cat si corpul reusind astfel sa se simta linistiti atunci cand se afla pe scaunul medicului stomatolog. Sunt foarte multi oameni care evita sa mearga la medic din teama.
Anxietatea poate reprezenta o reala problema, in special atunci cand afectiunile stomatologice sunt serioase.
Pentru ca vizitele in cabinetul medicului dentist sa fie cat mai placute, pacientii pot apela cu incredere la inhalo-sedare sau la medicamentele anti-anxietate care sunt administrate pe cale orala.
Sedarea orala – alunga orice teama
Atunci cand pacientii se tem de o anumita interventie / procedura, nivelul lor de durere este mult mai scazut si astfel devin hipersensibili la orice senzatie, intepatura si zgomot.
Frica si anxietatea declansează eliberarea anumitor substante chimice, cum ar fi adrenalina, care pun instinctele de „lupta sau fuga” in alerta maxima.
Pacientii anticipeaza ca ceva o sa ii doara motiv pentru care isi incordeaza muschii, chiar daca la nivel subconstient. In aceasta stare de anxietate crescuta, oamenii simt mai multa durere in timpul si chiar dupa tratament.
Intregul scop al sedarii orale este de a-i face pe pacienti sa se simta cat mai confortabil si relaxat posibil. Le va permite sa isi lase garda jos si astfel, teama si hipersensibilitatea la durere dispar, cu toate ca pacientii raman trezi si in control.
Fara doar si poate, stomatologia cu sedare orala ofera pacientilor increderea si linistea sufleteasca pentru a experimenta procedurile dentare intr-un mod cu totul nou.
Orele par sa treaca foarte repede, astfel incat tratamentul stomatologic necesar poate fi efectuat confortabil. Cand pacientul este relaxat, acesta ii permite stomatologului sa lucreze mai eficient concentrandu-se pe ce are de facut.
O varietate de medicamente sedative si anxiolitice orale au fost dezvoltate special in aceste scopuri.
Absolut toate au fost supuse unor cercetari si testari riguroase si au un istoric lung de siguranta dupa decenii intregi de utilizare. Siguranta medicamentelor pentru sedare este masurata de farmacisti si profesionisti din domeniul sanatatii pe o scara numita „indice terapeutic”.
Cu cat numarul este mai mare pe scara, cu atat este mai sigur medicamentul. Sedativele orale si anxioliticele utilizate in stomatologie au cele mai mari numere posibile pe indicele terapeutic, facandu-le cel mai putin probabil sa provoace o reactie adversa.