Acasă Stomatologie De ce este important detartrajul

De ce este important detartrajul

Detartrajul este o parte importanta a ingrijirii optime a cavitatii bucale. Cu ajutorul sau este prevenita imbolnavirea gingiilor. Tinand cont de locul in care se afla tartrul pe dinte raportat la marginea gingiei, acesta poate sa fie deasupra sau dedesubtul gingiei.

Clinica stomatologica Elveto Dent ofera servicii profesionale de detartraj in sectorul 2, puse in practica de personal cu experienta in acest domeniu, care lucreaza cu aparatura de ultima generatie, astfel incat fiecare pacient sa beneficieze de cel mai bun tratament.

Specialistii de la Elveto-Dent.ro subliniaza faptul ca primul semn de aparitie a tartrului pe dinti se manifesta sub forma de inflamatii gingivale sau de sangerare a gingiilor in momentul periajului. Detartrajul este o procedura necesara pentru a preveni boala parodontala si pentru a diminua evolutia sa. Nu exista o varsta specifica la care apare tartrul, acesta putand fi prezent atat la copii, cat si la adulti. Indepartarea sa se va face doar prin detartraj si doar cu ajutorul medicului stomatolog.

Detartrajul si igiena buco-dentara

Detartrajul este o parte importanta a ingrijirii optime a cavitatii bucale. Cu ajutorul sau este prevenita imbolnavirea gingiilor. Tinand cont de locul in care se afla tartrul pe dinte raportat la marginea gingiei, acesta poate sa fie deasupra sau dedesubtul gingiei. Zonele care sunt mai predispuse la depunerile de tartru sunt zona interna a dintilor de jos, zona orientata spre obraz a maselelor de sus, dintii care nu sunt foarte des folositi la mestecare, cum ar fi molarii de minte, zonele in care periuta ajunge mai greu, puntile dentare si protezele dentare.

Foarte multi pacienti refuza detartrajul, considerand ca eliminarea tartrului afecteaza negativ dintii. In realitate, eliminarea tartrului nu implica niciun risc si, in plus, este o operatiune necesara pentru ca dantura sa isi pastreze starea optima.

Detartrajul se face in mai multe moduri:

  • Manual;
  • Cu ultrasunete;
  • Cu instrumente sonice.

Se recomanda ca detartrajul sa aiba loc de doua ori pe an la pacientii fara lucrari protetice, de trei ori pe an la pacientii cu lucrari fixe si de patru ori pe an la fumatori. Doar asa dantura se va mentine sanatoasa pentru cat mai mult timp.

Cele mai bune servicii profesionale de detartraj in sectorul 2 | clinica stomatologica din Colentina Elveto-Dent.ro

detartraj in sectorul 2

Elveto Dent este o clinica stomatologica din Colentina, in care detartrajul, alaturi de toate celelalte interventii stomatologice, are loc utilizand cele mai moderne tehnologii din domeniu. Personalul, cu o vasta experienta si specializat in diverse proceduri dentare, acorda asistenta si consultatii fiecarui pacient, elaborand, totodata, planuri de tratament personalizate, astfel incat fiecare persoana care ajunge in clinica sa beneficieze de cele mai bune servicii, in conformitate cu situatia particulara in care se afla. Dupa stabilirea planului de tratament, medicul explica in amanunt fiecare etapa, astfel incat pacientii sa fie bine informati.