Acasă Stomatologie Albirea dintilor – cand si unde o faci

Albirea dintilor – cand si unde o faci

albire dentara

In ciuda detartrajelor regulate dintii tai sunt tot galbeni? Albirea in cabinetul unui medic dentist poate fi o solutie rapida si eficienta. Oferind rezultate bune, albirea dintilor este practicata de catre medicul dentist in cabinetul sau. Albirea este realizata cu ajutorul unui produs extrem de concentrat in peroxid de hidrogen (apa oxignata). Aplicat pe dinti, gelul penetreaza smaltul pana la dentina sub actiunea unei lampi care emite raze luminoase.

Practic, pacientul este instalat intr-un scaun, cu gura intredeschisa. Buzele si gingiile sunt izolate cu deosebita grija de produs (cu o puternica putere oxidanta) prin intermediul unei bariere gingivale. Interventia dureaza in jur de o ora si jumatate.

Care este obiectivul albirii dintilor?

Este vorba despre depigmentarea, definitiva a smaltului si a dentinei pentru a regasi culoarea originala a dintelui. Daca dintii sunt extrem de ingalbeniti (spre exemplu din cauza unor tratamente pe baza de antibiotice), doua sau trei sedinte sunt posibile in acest caz, la un interval de 10-15 zile. Dar exista riscul ca unii pacienti sa nu aiba dintii albi in ciuda acestui tratament. Dupa interventie pacientul poate simti o sensibilitate usoara a dintilor care va trece dupa 24 de ore. In acest interval de timp este interzis ca pacientul care a suferit o interventie de albire a dintilor sa consume alimente colorate precum vin rosu, cafea, ceai, curry sau sfecla.

Rezultatele sunt durabile dar nu definitive. Dupa doi-trei ani dintii se vor mai inchide putin, este inevitabil odata cu trecerea timpului. Putem intarzia totusi acest proces prin intermediul unei igiene buco-dentare adecvate si prin intermediul alimentatiei. Inainte de efectuarea unei albiri dentare trebuie sa realizezi un bilant buco-dentar care iti permite sa afli daca exista sau nu contra-indicatii si un detartraj deoarece albirea dentara se realizeaza pe dintii sanatosi si curati.

Din aceasta tehnica sunt exclusi dintii devitalizati si artificiali (coroane). Atentie, un astfel de tratament trebuie sa fie adaptat fiecarui pacient in parte (aplicarea produsului, timpul de aplicare) si realizat de catre un dentist experimentat, specializat in albire dentara. Femeile insarcinate, cele care alapteaza si copiii sub 15 ani nu pot beneficia de aceasta tehnica.