Acasă Stomatologie Informatii generale despre proteze

Informatii generale despre proteze

Raspunsul optim pentru cei carora le sunt necesare proteze dentare sau servicii de implant dentar Bucuresti este, fara indoiala, ImplantologieSector4.

proteza pe implant

Cauzele pierderii dintilor pot fi extrem de variate, iar atunci cand adultii se confrunta cu astfel de situatii, trebuie sa ia masuri de urgenta si sa mearga la un medic de specialitate. Golurile din cavitatea bucala trebuie umplute cat de repede se poate, astfel incat ceilalti dinti sa nu aiba de suferit, iar masticatia si vorbirea sa se desfasoare in continuare in parametri normali. Una dintre cele mai bune solutii pe care pacientii le au la indemana este proteza pe implant. Acest tip de interventie este benefica pentru persoanele care isi doresc sa aiba o dantura cat mai sanatoasa si mai apropiata de cea naturala.

Tipuri de proteze

Pentru ca pacientii sa poata alege mai usor protezele, trebuie sa stie ca exista doua mari categorii. De exemplu, protezele fixe, cunoscute si drept punti dentare, se realizeaza in general din zirconiu, materiale acrilice sau ceramica. Ele sunt inserate permanent in cavitatea bucala cu ajutorul unui ciment dentar special. De asemenea, adultii mai au la dispozitie si proteze mobile, care sunt realizate fie din ceramica, fie din compusi metalici ori acrilici. Acestea sunt fixate pe dintii naturali prin intermediul unor cleme metalice de calitate. Principalul avantaje de care au parte cei ce opteaza pentru protezele mobile, consta in faptul ca le pot indeparta foarte usor ori de cate ori doresc sa le curete.

Protezele mai pot fi clasificate si in functie de cati dinti inlocuiesc. Astfel, pacientii au la dispozitie proteze totale, care inlocuiesc toti dintii, dar si proteze partiale, care sunt create numai pentru dintii lipsa.

In cat timp se obisnuiesc pacientii cu protezele?

Specialistii implantologiesector4.ro sustin ca pacientii au nevoie de o perioada considerabila in care sa se obisnuiasca cu protezele. Nu este vorba despre o durata standard, pentru ca fiecare om reactioneaza in mod diferit. In schimb, cert este ca acomodarea poate varia de la cateva saptamana pana la cateva luni, atat in functie de organism, cat si de tipul de proteze.

Ingrijirea protezelor

La fel ca dintii naturali, protezele trebuie si ele ingrijite in permanenta. Ele trebuie curatate foarte bine cu ajutorul unui periaj de calitate. In timpul noptii, protezele mobile pot fi scoase si puse in apa cu tablete efervescente speciale, care sa ajute la o curatare eficienta si la indepartarea resturilor de mancare.

Proteza pe implant | implant dentar Bucuresti | implantologiesector4.ro

implant dentar Bucuresti

Raspunsul optim pentru cei carora le sunt necesare proteze dentare sau servicii de implant dentar Bucuresti este, fara indoiala, ImplantologieSector4.