Acasă Stomatologie Care sunt cauzele unei respiratii urat mirositoare?

Care sunt cauzele unei respiratii urat mirositoare?

Singura modalitate prin care poate fi remediata situatia este printr-un control la un medic stomatolog

cauze respiratia urat mirositoare

De cele mai multe ori, oamenii care se confrunta cu o respiratie urat mirositoare nu sunt siguri din ce cauza a aparut. In unele situatii, poate fi indiciul de care o persoana are nevoie pentru a-si da seama ca are de-a face cu niste probleme de sanatate, care pot degenera daca nu sunt remediate din timp. Nu doar mancarea poate provoca un astfel de tip de respiratie.

Resturile de mancare dintre dinti favorizeaza inmultirea bacteriilor si duc si la un miros neplacut, persistent. Consumul de alimente cu un miros puternic precum usturoiul sau ceapa contribuie la respiratia urat mirositoare pentru o perioada mai lunga de timp. In acest caz, ea poate fi remediata prin realizarea periajului dentar de doua ori pe zi.

Ce e de facut atunci cand cauza este o infectie orala?

Exista persoane care respecta toate regulile de igiena orala, incepand cu spalatul pe dinti de doua ori pe zi si inclusiv folosirea atei dentare si a apei de gura, dar care tot se confrunta cu o respiratie urat mirositoare. Intr-o astfel de situatie, exista o sansa destul de mare ca persoana in cauza sa sufere de o afectiune care-i pune in pericol igiena orala.

Singura modalitate prin care poate fi remediata situatia este printr-un control la un medic stomatolog, care o sa-i spuna pacientului daca sufera de o boala anume si care este tratamentul ideal pentru a tine totul sub control. Diabetul si refluxul gastro-esofagian sunt doua din afectiunile care pot inrautati mirosul respiratiei.

Protezele dentare si respiratia urat mirositoare – care este legatura?

Persoanele care poarta proteze dentare si care au observat ca respiratia lor este mai putin placuta decat de obicei, s-ar putea confrunta cu o problema legata de dimensiunea lor. Daca proteza dentara nu se potriveste la fix, atunci raman spatii goale in care pot patrunde resturile de mancare si metoda ideala pentru remedierea situatiei este repararea protezei.

In cele din urma, cei care au o respiratie urat mirositoare si inca nu sunt siguri care este cauza ei, se vor putea duce la un medic dentist pentru a afla mai multe informatii.