Acasă Stomatologie Lucruri de stiut despre fatete dentare

Lucruri de stiut despre fatete dentare

Fatetarea dintilor este o metoda clasica de estetica dentara pe care specialistii DentalProgress.ro o folosesc pentru a imbunatati aspectul dintilor.

clinica vedetelor acum accesibila tuturor

Unul din cele mai des intalnite tratamente de esteica dentara este reprezentata de inserarea fatetelor dentare pe suprafata dintilor. Acestea ajuta la imbunatatirea stimei de sine, redau pacientilor incredere in fortele proprii, acestia considerandu-se mult mai atractivi dupa aceasta procedura.

Fatetarea dintilor este o metoda clasica de estetica dentara pe care specialistii DentalProgress.ro o folosesc pentru a imbunatati aspectul dintilor. Cu alte cuvinte, aceste fatete dentare acopera atat partea frontala a dintilor, cat si suprafetele decolorate sau neuniforme si estompeaza defectele dentare, determinand un aspect mai sanatos si mai frumos al dintilor. In clinica vedetelor acum accesibila tuturor, fatetele dentare reprezinta o solutie estetica optima din punct de vedere al raportului calitate-pret.

Beneficiile fatetelor dentare

Fatetele dentare sunt foarte rezistente, avand o durata de viata care poate depasi lejer un deceniu, in conditiile in care igiena orala este foarte riguroasa, iar vizitele la medicul stomatolog sunt dese. De asemenea, rezistenta fatetelor dentare este corelata si cu durabilitatea materialelor din care sunt produse acestea, materiale care nu permit colorarea si schimbarea formei, indiferent de alimentatie.

In plus, fatetele dentare sunt personalizabile, astfel incat sa se potriveasca hartii dentare a fiecarui pacient in parte. Ca rezultatele sa fie perfecte, aplicarea fatetelor este o procedura complexa, ce implica numeroase etape intermediare de probe si analize. Culoarea fatetelor este intotdeauna de un alb stralucitor, in cazul in care acestea se aplica pe toti dintii. Daca se alege fatetarea unui singur dinte, medicul dentist va potrivi culoarea acesteia cu cea a dintilor existenti. Daca pacientul isi doreste o dantura cat mai alba, poate opta pentru albirea dentara inainte de aplicarea fatetei dentare pe un singur dinte.

Fatetele dentare nu necesita intretinere speciala, doar periajul zilnic, folosirea atei dentare sau a dusului bucal si nu necesita nici perioada de recuperare. Tratamentul cu fatete dentare este rapid, nu dureaza mai mult de 10 zile.

Fatete dentare | clinica vedetelor acum accesibila tuturor | DentalProgress.ro

fatete dentare

Fatetele dentare rezista la colorarea din cauza alimentelor, de aceea procedura de estetica dentara este preferata in locul albirii clasice. Rezultatele sunt rapide, impresionante, procesul nu implica riscuri sau devitalizarea dintilor.

Nu in ultimul rand, aceste fatete au dublu rol, atat cel estetic, cat si terapeutic, de protejare a suprafetei dintelui in cazul pacientilor care au smaltul subtire sau pacientilor care se confrunta cu sensibilitatea dentara.