O buna igiena orala are ca rezultat o gura care arata sanatos si miroase sanatoas.
Asta inseamna urmatoarele:
• Dintii sunt curatiti si fara resturi de mancare
• Gingiile sunt roz si nu au dureri sau sangerari atunci cand o persoana se spala cu periuta de dinti
• Nu exista o problea constanta cu respiratia neplacuta Daca gingiile va ranesc sau sangeti in timpul periajului sau atei dentare sau daca aveti o respiratie urata persistenta, consultati medicul dentist. Oricare dintre aceste conditii poate indica o problema.
Medicul dentist sau un igienist va poate ajuta sa invatati cele mai bune tehnici de igiena orala si, de asemenea, va poate pune in evidenta zonele din gura care necesita o atentie sporita in timpul periajului sau in timpul utilizatii atei dentare.
Cum ar trebui practicata o igiena orala buna
Mentinerea unei bune igiene orale este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru dinti si gingii. O dantura sanatoasa, nu numai ca permit unei persoane sa arate bine si sa se simta bine, insa, aceasta poate ajuta ca masticatia sa fie mai usoara si ajuta si la o vorbire corecta. O sanatate orala este importanta pentru o stare de bine generala.
Ingrijirea preventiva zilnica, inclusiv perierea adecvata si folosirea atei dentare, va ajuta la evitarea problemelor inainte ca acestea sa se poata dezvolta si este mult mai putin dureroasa, costisitoare si ingrijoratoare decat tratarea conditiilor care au apucat sa se dezvolte in cavitatea bucala.
Intre vizitele regulate la medicul dentist, exista pasi simpli pe care fiecare orice persoana ii poate face pentru a reduce foarte mult riscul de a dezvolta carii dentare, boli ale gingiilor si alte afectiuni dentare.
Acesti pasi consta in:
• Perierea de cel putin doua ori pe zi a periutei si pastei de dinti;
• Consumul unei diete echilibrate si limitarea gustarilor intre mese
• Utilizarea produselor dentare care contin fluor, inclusiv pasta de dinti;
• Clatirea cu o apa de gura ce contine fluor, mai ales daca e si recomandat de medicul dentist.
Este important pentru cei care au copii sa se asigure ca si acestia, mai ales cei sub 12 ani, ca folosesc apa fluorurata, sau folosesc suplimente fluorurate.