Pielea produce in mod natural ulei, numit sebum, care ajuta la protejarea pielii. Cu toate acestea, actiunile de zi cu zi, cum ar fi nehidratatare sau spalarea cu un sapun ce usuca pielea, pot afecta uleiurile naturale produse de organism. Pentru persoanele care nu au acnee, care implica supraproductia de sebum (si pentru care uleiul suplimentar ar oferi opusul efectului dorit), utilizarea uleiurilor poate ajuta la restabilirea stralucirii pielii si a barierei de protectie.

Exista, de asemenea, aceste remedii naturale care ajuta la mentinerea unui aspect sanatos.

1. Ulei de masline pentru a hidrata pielea uscata

Uleiul de masline functioneaza ca agent de curatare si hidratare natural. Este o alegere buna pentru demachiere, deoarece nu va indeparta uleiurile naturale ale pielii, ci va curata fardurile aplicate, celulele moarte si bacteriile.

2. O masca de avocado bogata si cremoasa

Crearea unei masti de casa, din avocado, este un alt mod natural de a calma pielea uscata. Se sugereaza o jumatate de avocado pisat, care se amesteca cu o lingurita de ulei de masline. Se poate adauga si o lingurita de miere de albine in cazul unei pieli uscate. Se aplica masca pe fata, se lasa timp de 15 pana la 20 de minute, apoi se clateste. Pielea ar trebui sa se simta hidratata, dar pentru a dubla efectele de hidratare se poate folosi, de asemenea, o crema de fata.

3. Ulei de masline si scrub de zahar

Se poate crea o masca exfolianta naturala, hidratanta utilizand o combinatie de ulei de masline si zahar. Se amesteca 1/2 cana de zahar cu 2 linguri de ulei de masline, iar daca se doreste, se poate adauga si ulei esential, cum ar fi lavanda, care ofera un parfum natural si placut. Se indeparteaza usor masca de pe fata, si apoi se clateste. In cele din urma, se utilizeaza un hidratant pentru a spori beneficiile tenului proaspat exfoliat.

4. Fulgii de ovaz pentru a calma pielea

Adaugarea unui pumn de fulgi de ovaz intr-o baie calda poate rehidrata natural pielea uscata.

5. Masca de miere de ovaz de casa

Faina de ovaz, de asemenea, este un mare exfoliant. Se amesteca 2 linguri de ovaz, cu o lingura de miere si o picatura de apa. Se sugereaza incalzirea amestecului, apoi aplicarea acestuia pe piele. Se poate utiliza doar pentru a exfolia pielea, sau se lasa timp de 15 pana la 20 de minute ca o masca hidratanta.