Acasă Stomatologie Terapie endodontica: obturatie sau devitalizare

Terapie endodontica: obturatie sau devitalizare

PlazaDent.ro pune la dispozitia pacientilor sai un site intuitiv prin care ofera mai multe detalii despre serviciile oferite in clinica.

stomatologie in sector 6

Devitalizarea dintelui sau tratamentul de canal sunt termeni cunoscuti de oricine urmeaza o terapie endodontica. Endodontia moderna utilizeaza instrumente extrem de sofisticate si precise pentru diagnostic si tratamente stomatologice de profil. In cabinetele performante de stomatologie sunt utilizate sisteme de marire de inalta performanta, care le permit medicilor dentisti sa imbunatateasca semnificativ vizibilitatea patologiei endodontice.

Endodontia este stiinta medicala care se ocupa cu tesuturile interne ale dintilor, patologiile si tratamentele aferente. Atunci cand aceste tesuturi sau tesuturile care inconjoara radacina dintelui se imbolnavesc sau sunt deteriorate din cauza unei carii sau a unui traumatism, prin endodontie si, prin urmare, prin tratament endodontic este posibila salvarea dintelui.

In ce constau tratamentele stomatologice endodontice?

Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal, consta in indepartarea pulpei dentare inflamate si infectate sau a nervului din interiorul dintelui si de-a lungul radacinilor si inlocuirea acesteia cu o obturatie permanenta. Medicii din cabinetele stomatologice folosesc inchideri de canale radiculare cu sisteme termice pentru obturatii, pornind de la premisa ca sistemul de canale radiculare, odata curatat, poate fi obturat eficient in toate ramificatiile sale.

Unde si ce fel de tratamente endodontice se pot face?

De regula, in cabinetele stomatologice in care lucreaza medici cu experienta, se pot face o diversitate de tratamente endodontice. De exemplu, persoanele carora le este necesar un tratament endodontic si cauta o stomatologie in sector 6, Bucuresti, pot opta pentru Plaza Dent.

Tratamente stomatologice | stomatologie in sector 6 | PlazaDent.ro

Tratamente stomatologice

In general, astfel de tratamente includ:

  • Obturatia simpla este o procedura stomatologica obisnuita, utilizata atunci cand exista un dinte cariat si, in functie de starea patologiei, poate fi salvat si recuperat de catre medicul stomatolog. Se realizeaza prin indepartarea zonelor cariate, cu ajutorul unei freze, si apoi prin reconstructia partii ablationate a dintelui cu ajutorul unor rasini care se intaresc odata expuse la lumina UV;
  • Obturatiile complexe sunt indicate atunci cand medicul dentist constata o afectiune care afecteaza doi sau mai multi pereti dentari. In timpul fazei de reconstructie (obturatie) a dintelui, se folosesc materiale care, odata prelucrate, sunt capabile sa ii redea forma initiala;
  • Devitalizarile sunt proceduri chirurgicale invazive capabile sa repare dintii grav compromisi de carii profunde sau de traumatisme dentare severe, care au afectat ireversibil pulpa dentara.

Astfel de tratamente se pot face in cabinete stomatologice din toata tara, insa cel mai potrivit este ca persoanele carora le sunt necesare sa se informeze corect si sa le aleaga pe cele mai sigure. PlazaDent.ro pune la dispozitia pacientilor sai un site intuitiv prin care ofera mai multe detalii despre serviciile oferite in clinica.