Acasă Stomatologie Proteza dentara sau implant? Ce varianta te avantajeaza?

Proteza dentara sau implant? Ce varianta te avantajeaza?

Implantul dentar este solutia recomandata de medicii stomatologi specialisti pentru romanii care se confrunta cu problema dintilor lipsa

implant dentar

Una din cele mai frecvente intrebari si nelamuriri cu care se confrunta pacientii care au nevoie de solutii de inlocuire a dintilor lipsa este legata de modalitatea de inlocuire a acestora.

In timp ce unii pacienti sunt sfatuiti sa opteze pentru un implant dentar, altii nu au un buget suficient de mare pentru aceasta varianta si cauta solutia salvatoare din punct de vedere financiar, si anume proteza dentara.

Implantul dentar este solutia recomandata de medicii stomatologi specialisti pentru romanii care se confrunta cu problema dintilor lipsa.

Aceste implanturi pot fi inserate intr-o singura bresa edentata sau in cazul in care exista mai multe astfel de brese edentate. Aceasta interventie aduce numeroase beneficii importante pacientilor.

Implantul dentar este o solutie pe viata si asigura functiile dintelui natural

Intre proteza dentara si implant exista numeroase diferente, principala fiind aceea ca implantul dentar este o solutie durabila si permanenta, in timpce proteza dentara se inlocuieste.

In plus, in timp ce tratamentul cu implant dentar se insereaza in os, proteza este detasabila si se poate deforma sub apa fierbinte, se poate rupe sau chiar sparge, fiind recomandat ca in termen de 7 ani de la prima folosire sa fie inlocuita.

In plus, implantul dentar arata intocmai ca un dinte natural si asigura functiile acestuia. Proteza dentara presupune si un oarecare disconfort in purtarea ei si nu ofera siguranta in indeplinirea functiilor dentare.

Implatul dentar se igienizeaza usor si previne retractia gingivala

Comparativ cu protezele dentare, implantul previne pierderea de masa osoasa pentru ca inlocuieste radacina dintelui pierdut, protejand astfel forma naturala a maxilarului si oferind un zambet frumos si sanatos.

Protezele dentare, pe de alta parte, pot provoca retractia gingiilor si pot duce la deformarea fromei maxilarului. Acest lucru determina imbatranirea prematura a aspectului facial si distorsionarea acestuia.

Cu siguranta implantul dentar se va igieniza foarte usor, intocmai ca si dintele natural si se va dovedi cea mai buna varianta de inlocuire a dintilor lipsa.