Acasă Stomatologie Importanta dusului bucal pentru igiena dentara

Importanta dusului bucal pentru igiena dentara

Dusul bucal se va dovedi cea mai eficienta investitie pe termen lung pentru sanatatea si igiena dentara.

igiena dentara

Atat dintii, cat si gingiile trebuie ingrijite in fiecare zi. Un periaj dentar corect si efectuat de doua ori pe zi se poate dovedi insuficient pentru igienizarea completa a dintilor, deoarece spatiile interdentare si santul gingival raman expuse. Dupa periajul complet al danturii, inca exista spatii in care ramane mancare, placa bacteriana neindepartata, care pot fi eliminate prin folosirea atei dentare. Pe langa folosirea atei dentare, dusul bucal se va dovedi excelent pentru imbunatatirea sanatatii gingivale si igienei oro-dentare.

Ce este si cum se utilizeaza dusul bucal?

Dusul bucal a fost inventat in anul 1962 de compania Waterpik, iar in ziua de astazi se gasesc pe piata diferite variante, cu o capacitate mare pentru apa si mai multe trepte de viteza. Dusul bucal este recomandat si persoanelor cu implanturi dentare, cu punti sau aparate ortopedice, pacientilor cu afectiuni parodontale – cu alte cuvinte, nu exista restrictii in folosirea acestui dispozitiv.

Dusul bucal pulseaza jeturi de apa cu viteza foarte mare pe dinti si gingii, dizolvand resturile alimentare din zonele inaccesibile periutei de dinti sau atei dentare. Dusul bucal se foloseste zilnic, inainte de periaj, cu apa calda sau cu apa de gura. Se recomanda folosirea acestuia la o treapta inferioara pana ce pacientul se obisnuieste cu senzatia de a pulveriza apa in gura. In prima saptamana de folosire, dusul bucal poate provoca mici sangerari la nivelul gingiilor, asadar pacientii nu trebuie sa se sperie.

Un dus bucal performant are mai multe capete. Un capat este standard, dovedindu-se de doua ori mai eficient decat ata dentara, un capat este recomandat pentru a curata zonele din jurul implanturilor si a coroanelor sau fatetelor dentare, iar un capat ortodontic care indeparteaza placa bacteriana greu de atins din jurul aparatelor ortodontice. Capatul curatator pentru limba se va dovedi eficient pentru indepartarea bacteriilor de pe suprafata limbii, iar capatul periuta de dinti periaza cu blandete zonele greu accesibile. Dusul bucal se va dovedi cea mai eficienta investitie pe termen lung pentru sanatatea si igiena dentara.