Acasă Stomatologie Extractia de masea de minte si ce ar trebui sa stiti despre...

Extractia de masea de minte si ce ar trebui sa stiti despre aceasta procedura

Oricand doriti o evaluare a maselelor de minte si a celorlalti dinti, adresati-va cu incredere specialistilor de la clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent. Pentru programari puteti accesa www.cabinetstomatologicsector2.ro !

extractie de masea

In ciuda numelui lor, maselele de minte sau de intelepciune, de obicei, cauzeaza probleme. Fiind setul final de molari care cresc in gura, maselele de minte nu prea au spatiul necesar pentru a creste. Din acest motiv, aceste masele sunt primele care se strica si mai afecteaza si dintii din jur. Pentru a evita problemele cu acesti dinti, iata ce trebuie sa stiti!

Maselele de minte sunt un set de molari situati in partea din spate a gurii. De obicei, acestia cresc ultimii si nu apar pana la adolescenta tarzie sau in primii douazeci de ani. Desi unii oameni sunt destul de norocosi sa nu aiba probleme cu dintii lor, majoritatea vor avea nevoie de interventii pentru a evita probleme grave, cum ar fi supraaglomerarea, deteriorarea dintilor din apropiere, infectia si dezintegrarea.

In cadrul controalelor regulate, stomatologul va evalua starea acestora. Cei mai multi dentisti sugereaza indepartarea molarilor de minte inainte de a aparea o problema grava, dar si pentru a elimina potentiale proceduri mai dureroase. Extractia preventiva este recomandata deoarece aceste masele sunt mai usor de extras inainte ca radacinile sa se dezvolte pe deplin.

Maselele de minte sunt sensibile si exista multe semnale de luat in calcul atunci cand acestea incep sa fie afectate. Puteti incepe sa simtiti durere in maxilar, iritatie in partea din spate a gurii, aglomerare a dintilor sau infectii frecvente. Daca se intervine la timp, nimic din toate acestea nu se va mai intampla.

Pentru extractie de masea de minte se va folosi anestezic, pacientul nu va simti nimic, asa ca singurul lucru de care ar trebui sa va faceti griji este perioada de recuperare. Aceasta perioada necesita doar odihna, gheata si orice medicamente pe care le prescrie medicul dentist. Perioada de recuperare si suferinta ulterioara depinde numai de fiecare pacient in parte, de gradul de suportabilitate a durerii, de sensibilitati si de complicatiile post extractie, daca apar. In principiu, nu difera cu nimic de o extractie obisnuita, insa fiecare persoana este diferita, deci si recuperarea difera.

Clinica stomatologica din sectorul 2

Oricand doriti o evaluare a maselelor de minte si a celorlalti dinti, adresati-va cu incredere specialistilor de la clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent. Pentru programari puteti accesa www.cabinetstomatologicsector2.ro !