Acasă Stomatologie Cu ce este diferit un detartraj aplicat unui implant dentar de unul...

Cu ce este diferit un detartraj aplicat unui implant dentar de unul obisnuit?

Medicul dentist de la Elveto-Dent.ro va putea stabili gradul de afectare a implantului cu tartru si tipul de instrumente

O dantura frumoasa si sanatoasa presupune o igiena orala adecvata, iar efectuarea unui detartraj in sectorul 2, la clinica Elveto Dent, si unui periaj profesional completeaza obiceiurile de igiena dentara ale pacientilor.

Aceste proceduri au rolul de a indeparta placa bacteriana si tartrul de la nivelul dintilor si gingiilor si chiar cel subgingival. Astfel, dantura este protejata impotriva cariilor si, mai ales, impotriva bolilor gingivale.

In ce consta procedura de detartraj pentru implantul dentar?

Trebuie mentionat ca detartrajul efectuat in cazul celor care au beneficiat de un tratament cu implant dentar in Bucuresti, la clinica Elveto Dent sau la oricare alta clinica stomatologica, are rolul de a oferi o rezistenta mai indelungata acestuia.

In plus, pentru efectuarea unui detartraj la implant dentar este necesar un instrumentar aparte si chiar o anumita perioada de timp pentru executie. De asemenea, acesta reprezinta o procedura care necesita o atentie deosebita atat din partea medicului stomatolog, cat si din partea pacientilor, care nu ar trebui sa amane efectuarea detartrajului in acest caz.

Prin urmare, initial va fi nevoie de efectuarea unei evaluari, care are rolul de a verifica mobilitatea pe care o are implantul, precum si starea in care se afla tesuturile gingivale.

In urma acesteia, medicul dentist de la Elveto-Dent.ro va putea stabili gradul de afectare a implantului cu tartru si tipul de instrumente si tehnici stomatologice necesare pentru efectuarea detartrajului.

Implant dentar in Bucuresti | Detartraj in sectorul 2 | Elveto-Dent.ro

detartraj in sectorul 2

In cazul implantului dentar este recomandat sa se foloseasca instrumente special adaptate acestui tip de dinti, care sunt atat instrumente actionate manual, pentru tartrul supragingival, cat si instrumente cu ultrasunete, care sunt potrivite pentru a proteja implantul.

La ce perioada ar trebui efectuat detartrajul pentru implanturi?

Daca in cazul unei danturi naturale complete, oamenii pot amana efectuarea unui periaj profesionist si a detartrajului, in cazul in care acestia au implanturi dentare, este recomandata ca la o perioada de 3-4 luni acestia sa mearga la medicul stomatolog pentru proceduri de intretinere a implanturilor, dintre care face parte si detartrajul.

Prin urmare, cei care doresc sa prelungeasca rezistenta si durabilitatea implanturilor dentare nu trebuie sa rateze controalele stomatologice de rutina.