Acasă Stomatologie Cinci intrebari adresate medicului dentist

Cinci intrebari adresate medicului dentist

Pacientii au foarte multe intrebari si curiozitati, mare parte dintre acestea fiind generale si firesti, iar medicul stomatolog va gasi timpul si rabdarea necesare pentru a raspunde la fiecare dintre ele in parte

medic dentist

Medicii stomatologi isi primesc pacientii cu profesionalism si raspund tuturor intrebarilor pe care le au acestia, referitoare la tratamentele pe care urmeaza sa le aplice, la procedurile la care urmeaza sa fie supusi, la pretul acestora, la modul de ingrijire a cavitatii bucale, iar lista poate continua. Pacientii au foarte multe intrebari si curiozitati, mare parte dintre acestea fiind generale si firesti, iar medicul stomatolog va gasi timpul si rabdarea necesare pentru a raspunde la fiecare dintre ele in parte.

Cele mai frecvente intrebari adresate medicului stomatolog

Cei mai multi pacienti intreaba cat de des trebuie sa mearga la medicul stomatolog. Fie ca sunt pentru prima data pe acest scaun si nu stiu in cate sedinte le poate rezolva medicul specialist problema, fie ca sunt la un control de rutina si nu stiu la ce interval de timp trebuie sa se prezinte la medic pentru a preveni aparitia problemelor dentare, intrebarea este printre cele mai des intalnite.

De asemenea, pacientii isi intreaba medicii cum pot scapa de frica de medicul stomatolog si de procedurile efectuate, precum si de cat de bine sunt igienizate si sterilizate toate instrumentele folosite. Unii pacienti sunt foarte curiosi in privinta durerii resimtite in timpul tratamentului stomatologic. Din fericire, metodele de anesteziere sunt foarte eficiente si pacientii nu vor resimti durere nici macar in timpul tratamentului de obturatie de canal.

Femeile sunt curioase in ceea ce priveste posibilitatea tratarii unor probleme dentare in timpul sarcinii sau al alaptarii, iar medicii sunt pregatiti cu tratamente potrivite pentru fiecare etapa a sarcinii. Nu in ultimul rand, o intrebare foarte des adresata medicului specialist stomatolog este legata de molarii de minte, care adesea trebuie scosi, chiar daca sunt inca functionali. Extractia molarilor de minte este inevitabila, fiind recomandata de medic atunci cand inghesuie restul dintilor, cand acestia cresc in pozitii anormale sau cand sunt foarte cariati.

Indiferent de problemele si de nevoile pacientilor, medicii specialisti vor raspunde prompt oricarei intrebari si vor lamuri orice problema, alungandu-le temerile.