Acasă Stomatologie Ce trebuie sa stii despre o extractie masea?

Ce trebuie sa stii despre o extractie masea?

Pentru mai multe detalii despre serviciile oferite la clinica Elveto Dent, cei interesati pot intra pe site-ul CabinetStomatologicSector2.ro

extractie de masea

In ziua de azi, foarte multi adulti, dar si copii sunt nevoiti sa mearga la stomatolog pentru o extractie de masea. Este foarte important ca dupa o astfel de interventie sa se tina cont de sfaturile medicului. Exista si cazuri in care pacientul va trebui sa urmeze o premedicatie inainte de extractie.

Medicii stomatologi de la clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent, fac tot posibilul pentru a pastra dintii si maselele, insa de cele mai multe ori o extractie nu poate fi evitata. In cadrul acestei clinici se utilizeaza o aparatura de ultima generatie, ceea ce inseamna ca nu se pune problema de durere.

Pentru mai multe detalii despre serviciile oferite la clinica Elveto Dent, cei interesati pot intra pe site-ul CabinetStomatologicSector2.ro.

Extractie de masea: aspecte importante

O extractie dentara se realizeaza sub efectul anesteziei locale. De asemenea, acest tip de interventie este efectuata de un chirurg oral. In general, daca nu exista complicatii, se considera a fi o procedura simpla si rapida. Daca maseaua este sparta, spre exemplu, atunci, da, extractia va fi putin mai complicata si va dura mai mult.

Inainte de realizarea unei extractii de masea, medicul stomatolog ii va face pacientului o radiografie, astfel incat sa poata vedea cum se prezinta radacinile maselei. Important este sa i se comunice medicului despre alergiile existente si despre medicamentele pentru o anumita afectiune, daca este cazul.

Extractie de masea | Clinica stomatologica din sector 2 | CabinetStomatologicSector2.ro

clinica stomatologica din sector 2

Spre exemplu pacientii care sufera de boala ficatului, de hipertensiune, diabet sau boala tiroidiana trebuie sa anunte medicul in acest sens. Maxilarul dar si sanatatea pacientului nu trebuie sa fie supuse nici unui risc. Orice medic stomatolog inainte de o extractie se asigura ca toate afectiunile pacientului sunt stabile.

Extractia de masea presupune riscuri?

Da, exista si cateva riscuri, insa de cele mai multe ori, daca medicul recomanda extractia, inseamna ca acestea sunt minore si nu vor provoca anumite complicatii. Riscurile includ:

  • sangerare mai mult de 12 ore;
  • varsaturi, greata;
  • tuse;
  • febra, frisoane;
  • dureri in piept;
  • dificultati in respiratie;
  • roseata si umflaturi in locul extractiei.