Acasă Stomatologie Ce presupune un implant dentar?

Ce presupune un implant dentar?

Pentru mai multe detalii despre implantul dentar, pacientii isi pot face o programare la cabinetul stomatologic din 13 septembrie sau pot intra pe site-ul TwinDent.ro.

cabinet stomatologic din 13 septembrie

Un implant dentar în Bucuresti presupune o tehnica utilizata pentru reconstituirea completa a unui dinte lipsa. Un implant dentar este o radacina artificiala fabricata de obicei din titan care va fi plasata in osul alveolar pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Pe aceasta radacina artificiala va sta o proteza dentara fixa (adesea o coroana ceramica). Aceasta tehnica nu este noua, dar se dezvolta din ce in ce mai mult.

Inlocuirea dintilor nu este doar un act estetic. Un dinte lipsa presupune, de asemenea, foarte des o dificultate atunci cand sunt mestecate alimentele.

Pentru mai multe detalii despre implantul dentar, pacientii isi pot face o programare la cabinetul stomatologic din 13 septembrie sau pot intra pe site-ul TwinDent.ro.

Conditia principala este ca osul sa fie sanatos. In cele din urma, mai multi factori pot constitui contraindicatii si pot provoca esecul implantului:

Boli valvulare;

– Insuficienta renala;

– Fumatul;

– Hipertensiune;

– Anumite alergii;

– Diabet.

Cum este plasat un implant dentar ?

Modul in care este plasat implantul depinde de caz, de tipul de implant si de dintele care trebuie inlocuit. Unele implanturi necesita doua sau trei sedinte iar coroana este plasata dupa cateva luni de vindecare. Altele sunt implantate intr-o singura sesiune si coroana temporara este plasata imediat dupa.

In cele din urma, chirurgul va efectua o radiografie dentara panoramica si, eventual, un scaner care ii va permite sa verifice daca masa osoasa este suficienta pentru a se potrivi implantului dentar care urmeaza sa fie introdus.

Dupa examinarea clinica, plasarea unui implant are loc in general in trei etape :

Chirurgul dentar incepe prin analiza istoricului pacientului. De asemenea, el va face o examinare orala completa pentru a verifica starea dintilor pacientului. Toate cavitatile si alte probleme dentare trebuie absolut tratate inainte de procedura.

Implant dentar în Bucuresti | cabinet stomatologic din 13 septembrie | TwinDent.ro

implant dentar în Bucuresti

Medicul incizeaza gingia si pregateste un loc in os pentru a plasa implantul (radacina artificiala de titan). Faza de asteptare, numita „asistenta”, isi propune sa permita vindecarea osului din jurul implantului: osteointegrare.

Dupa o perioada care variaza, in functie de caz, de la sase saptamani la sase luni, medicul infiinteaza un bont de titan, destinat conectarii implantului la proteza temporara.

In cele din urma, implantul este insurubat, iar coroana ceramica va fi asezata si ea.