Acasă Stomatologie Cand se face inlocuirea periutei de dinti a copilului?

Cand se face inlocuirea periutei de dinti a copilului?

Inlocuire periuta dinti copii

Cel mai bun mod de a mentine sanatatea orala a unui copil este ca parintii sa se asigure ca acesta se spala pe dinti de doua ori pe zi si ca foloseste ata dentara cel putin o data. Toate aceste eforturi vor fi in zadar daca cel mic se spala cu o periuta veche de dinti.

O varietate de probleme dentare pot aparea din cauza folosirii excesive a unei periute de dinti sau a folosirii unui tip gresit. Studiile au aratat ca o periuta de dinti noua indeparteaza mai multa placa bacteriana decat una uzata.

O atentie deosebita trebuie acordata periilor

Daca periile periutei de dinti a copilului sunt sfaramate sau uzate, atunci nu vor ajunge la toate partile gurii care au nevoie de curatare, in special la micile fisuri si crapaturi care acumuleaza cea mai multa placa bacteriana.

Odata ce periile au inceput sa se toceasca, este timpul pentru o schimbare. Daca acest lucru se intampla in mod regulat in mai putin de 3 luni, poate fi un semn ca cel mic se periaza prea tare, ceea ce poate indeparta smaltul de pe dinti.

Copilul tau s-a imbolnavit recent?

Multi dentisti recomanda inlocuirea periutei de dinti dupa o boala, in special o raceala, gripa, infectie a gurii sau o durere in gat. Germenii se pot ascunde in periile periutei de dinti si pot duce la reinfectare. Acestea fiind spuse, bacteriile din gura nu pot supravietui mult timp intr-un mediu uscat, ceea ce inseamna ca majoritatea germenilor de pe peri ar trebui sa moara intre utilizari. Inlocuirea unei periute de dinti dupa o boala este mai mult o masura de precautie.

Cat timp a trecut de la ultima schimbare a periutei de dinti?

Daca semnele de mai sus nu sunt evidente, recomandarea majoritatii medicilor dentisti este de a inlocui periutele de dinti la fiecare trei luni. Acest lucru este atat pentru a asigura faptul ca periuta de dinti a copilului are peri puternici, cat si pentru a evita posibilitatea aparitiei ciupercilor si a bacteriilor.