Acasă Stomatologie Cand sa te programezi la un detartraj? De ce este necesara aceasta...

Cand sa te programezi la un detartraj? De ce este necesara aceasta procedura?

De asemenea, pacientii cu lucrari fixe sau implanturi pot sa gaseasca toate informatiile utile pentru o programare, pe TwinDent.ro

clinica stomatologica din sector 5

Pacientii care simt ca dintii lor sunt incarcati de tartru sau de placa bacteriana si au sangerari frecvente trebuie sa se prezinte, macar in ultimul ceas, la un cabinet stomatologic pentru un detartraj. Twin Dent, un cabinet stomatologic din 13 septembrie, asigura detartraj de o calitate superioara.

Detartrajul este cea mai des intalnita metoda de eliminare a tatrului, necesara pentru mentinerea sanatatii dentare si pentru a elimina petele colorate de pe suprafata smaltului.

Acest tip de curatare este eficient, cel cu ultrasunete fiind mult mai eficient decat cel realizat manual si este mult mai usor de tolerat de catre pacienti.

De asemenea, detartrajul cu ultrasunete se realizeaza mult mai rapid decat cel manual si previne aparitia gingivitei si a afectiunii parodontale.

Ce trebuie sa stii despre detartrajul cu ultrasunete?

Detartrajul cu ultrasunete este o metoda de curatare si indepartare a tartrului si petelor de pe dinti, pete provocate de cafea, ceai sau nicotina ce nu pot fi indepartate manual.

Din fericire, gratie noilor tehnici si instrumente disponibile in clinica stomatologica din sector 5, Twin Dent, detartrajul cu ultrasunete nu este dureros si nici nu necesita anestezie. Aceasta procedura nu foloseste substante chimice ce ar putea deteriora dintele sau gingia.

Medicul dentist recomanda detartrajul efectuat o data la 6 luni pacientilor fumatori, iar o data la un an pacientilor nefumatori. De asemenea, pacientii cu lucrari fixe sau implanturi pot sa gaseasca toate informatiile utile pentru o programare, pe TwinDent.ro.

Cum poate fi prevenita acumularea placii bacteriene pe dinti?

Tartrul si este acea pelicula incolora care ulterior se coloreaza si se formeaza prin adunarea microparticulelor din bacterii si din zaharuri ce raman pe dinti dupa ce pacientii consuma alimente sau bauturi.

Clinica stomatologica din sector 5 | cabinet stomatologic din 13 septembrie | TwinDent.ro

cabinet stomatologic din 13 septembrie

Aceasta placa bacteriana formeaza tartrul care produce acizi ce ataca dintii, fiind cauza directa a aparitiei cariilor dentare. Se poate preveni acumularea de placa bacteriana prin:

  • perierea completa a dintilor de 2 ori pe zi;
  • folosirea atei dentare si apei de gura zilnic;
  • control stomatologic de rutina;
  • detartraj efectuat o data la 6 luni;
  • limitrea consumului de alimente cu zahar sau lipicioase